Gott nytt år på er alla!!

Ja jag sitter här i min stuga nu efter ha jobbat hela dagen, ska snart in i duschen och sen ska jag bara ta det lugnt!! Jobba imorgon hela dagen och tjäna mina pengar, har varit ganska mycket dom senaste dagarna på jobb och utanför jobb men tiden rullar på!!
Jag kan säga att jag har haft hemlängtan hela tiden som jag varit här men idag har det varit sjukt hur mycket jag har längtat hem till familjen, vännerna och handbollen, tror jag har börjat inse vad jag har nere i Landskrona nu när jag bor här uppe, men ändå skönt att jag kommit bort och fått en ny syn på mitt liv, jag har ändrat på mycket och gör det fortfarande, känns som man inte kommer vara densamma när man kommer hem men det är ju lite det som är menningen med hela detta!! Men ja vi ser hur det hela slutar!!

Ja det är nyår och snart börjar man om på nytt och kommer försöka göra ett nytt år till ett minne! Om jag ska säga något om det gånga året så är det bara att jag ångrar nästan allt som hänt, även om man inte ska ångra något så kan man faktiskt vilja ha gjort något annorlunda, jag gjorde nog ett av mina största misstag någonsin detta året, gjorde även ett av dom tuffaste och verkligen bästa beslutet i mitt liv detta året, jag har spelat min bästa handboll någonsin detta året, missat en chans som jag verkligen hade velat få men det kommer väl tillbaka i framtiden någonstans! Är detta allt jag kommer ihåg från förra året, Nej det är det inte för jag har så mycket minnen som jag glädjs åt när jag sitter här uppe nu!! Men jag hoppas bara att det året som kommer nu kommer vara bra och det kommer bli många skratt och fina minnen!!!

Vill bara tacka alla er som jag har delat glädje, skratt, tårar, ilska och tid med för ni har verkligen satt ett avtryck i mig!!!
Hade så bra och ett gott nytt på er!!!

Detsamma gäller familjen och släkten, gott nytt år och jag saknar er något sjukt idag!!

Skit ner er och hade hallon så hörs vi nästa år haha :)

// Fredrik

I set out on a narrow way many years ago...

Hej hopp allesammans!! För en gångskull slutade jag tidigt, faktiskt riktigt skönt men blir typ rastlös.. :P Ja igår så var jag ute och åkte lite i backarna och det var fett skönt, har även lärt mig att hoppa med skidorna, lite galet men det är fan riktigt nice! Känslan när man är i luften går inte beskriva, känner att jag behöver en massa adrenalinkickar just nu.... Ligger just nu i soffan och ska se en film eller kanske sova en timme, har inte bestämt mig än!!

Imorgon är det nyår och jag ska vara nykter!?!? Tro det eller ej men jag ska vara nykter, måste bara skriva det igen, jag ska vara NYKTER!! haha :P Börjar om på nytt imorgon och det innebär, sluta med allt onyttigt som snus och dricka varje helg!! Men det ska bli skönt faktiskt, vara lite hälsosam igen!!

Nä nu ska jag göra annat!! Gott nytt år allesammans om vi inte hörs imorgon!!

Hade bra!!

I´ve lost my place but I´m close behind and somehow you and I collide


// Fredrik

Shit förlåt!!

Ja det har varit dålig uppdatering pga att mus och tagentbord har varit i sönder och datan har börjat smyga med problem också men det löser vi säkert!! Ja det rullar på här uppe som vanligt, jobbar och står i, har även fått vänner som är otroligt roliga och sjukligt bra att umgås med när som helst!! Lite av Friends 4-Life :) Vi är ju en skara kära små ungdomar som kommer från lite överallt, då kanske jag ska börjar med att säga att vi är 2 skåningar, 1 Norrläning, några från Östergötland, en ifrån Söderhamn tror jag det var och en ifrån lilla Hede som ligger några km härifrån:) Men det är sjukt jävla nice!!! FUCKING ÄLSKAR DET!! Men är ändå inte glad i vissa lägen, typ som att jag inte ler med hela hjärtat men det är inget jag kan göra något åt nu!! Men end ag kommer det tillbaka, ungefär som Bob Marley sjunger Smile with the rising sun!!
Ska snart laga mat sen blir det filmkväll nummer 2 häruppe :P hade den första igår hahaha :P Sjukt jävla viktigt att komma ihåg vad vi gör!!!


Men nu ska jag göra något annat!
I find you and I collide!

Skit ner er och hade hallon ;D

// Fredrik






How to save a life!!

Ja nu sitter man här och är SJUKT JÄVLA TRÖTT, har sovit alldelse för lite men det tar vi igen nu i natt, böjar inte förrän 13.00 imorgon.. Men kan säga att jag trivs verkligen nu!!


Ska slagga, håll tillgodo tills imorgon!!!



Sov gott era nötter :)

// Fredrik

For good!



Ni får ha lite musik när nu läser, så tryck på play och njut av två killar som verkligen kan sjunga därav den ena kan få till en falsett så det inte är sant :P

Ja jag får börja med att be om ursäkt att jag inte skrivit men jag har inte haft någon lust och för det mesta ingen tid men idag har jag, vaknade ungefär för en halvtimme sen, ganska trött fortfarande men kan inte vända dygnet nu när man jobbar och står i!! Satt med dom andra säsongjobbarna igår och spelade lite kort och hade jävligt roligt, vi är ju från olika delar ifrån Sverige och jag känner på mig att detta kommer bli en väldigt sjuk säsong, men det är jag glad för!! Har varit lite nere dom senaste dagarna och är det fortfarande men det blir bättre snart får jag hoppas!! Men ja nog om det, vi var på julbord i torsdags med jobbet, den högsta chefen här på skidorterna bjöd oss på en femrätters middag och en massa dricka, jag tog det väldigt lugnt eftersom jag skulle jobba igår men jag hade jävligt skoj!! Är ju enda skåningen som är på Ica här i vemdalen, och då är det ändå 3 butiker!! Men vafan man ska väl vara sällsynt ibland också :P

Dagarna rullar förbi både snabbt och sakta, dom går snabbt när jag jobbar för då stänger jag av allt som inte har med jobb att göra men sen så fort man är ledig så går tiden sakta med tanke på att man tänker på allt som man har lämnat, även om det har gått en tid nu så är det fortfarande tungt men jag är jävligt glad att jag gjorde detta!!

Att sakna en person som står en nära är ganska jobbigt men saknaden brukar vara det som stärker det man känner och det man tycker men fick nu känna på hur den förstörde det som personen kände!! Det är jobbigt men jag får helt enkelt stänga av allt det tills jag kommer hem men sen är jag ju inte mer än männiiska!!
Men jag har bestämt mig nu för att detta var sista inlägget jag skrev något som var deppigt för jag har ju ändå åkt upp hit för att jag ska vara glad!!
Men nu så kommer detta bli en glad blogg!!!

Men nu ska jag göra något vettigare än att sitta vid datan!!!

Men skit ner er och hade hallon så hörs vi senare :D

// Fredrik

bilder!! :)




Längesen..

Ohoj Oboy :), Hoppas allt är väl med er som läser min blogg!! Ja igår orkade jag inte skriva, var helt slut efter jobb, jag har i två dagar byggt upp en bröddisk som har varit helt jävla sjuk att sätta ihop:P Men jag fick ihop skiten tillslut :D Har precis ätit hamburgare med potatisklyftor, lagade till det själv och jag kan säga att det var fanimej riktigt jävla gott!! Ännu ett recept till min egen lilla kokbok haha :) Får laga det till mor min när jag kommer hem så att hon får smaka på en redig burgare som man säger :D Men annars rullar allting på med jobb, är faktiskt ledig imorgon så då blir det ut i backarna som vanligt :D!  Och ni frågade efter bilder och hör kommer dom!!

 

 

 

I miss you so, Somewhere you and I will finally collide...

 

Det är bara att skicka upp Dössa hit Moster Carina :D haha

Nä nu ska jag göra något annat!! Hörs imorgon!

 

Hade bra

// Fredrik

 

 

 


She says....

Ja nu sitter jag i sängen efter en dag i backarna med Tina från jobb :) Jätte roligt har vi haft, jag trillade 3 gånger typ bara för att jag sa att hon skulle göra det så gjorde jag det istället :P Hahaha men ja det var bara roligt!! Vi satt och kollade film igår för att lära känna varandra lite bättre :) Och hon kanske kommer hit idag igen, ganska skönt att man har lärt känna någon här uppe, vem vet vi kanske blir så bra vänner att vi håller kontakten ett bra tag efter detta är slut!!
JAg kan ju säga att jag har börjat bli ganska jävlig på skidorna nu ;) Men ingen mästare direkt hahaha :D!! Nä jag är faktiskt lite down under just nu men det blir väl bra snart!! Hoppas jag iallafall, annars får man ringa till någon som kan en utan och innan så att man får lätta lite på trycket under bröstkorgen!! Men nog om det!!!


I feel an anger trough my veins that maybe will become a hazard...


Nä ska laga mat nu!!
Hade bra!!

// Fredrik

What a day....

Ja idag så gav jag mig ut i backarna för första gången, FYFAN VAD SKÖNT! Jag koppla verkligen bort allt och bara var i en värld där jag log och var glad!! Tyvärr så orkar jag inte skriva något mer för jag är trött idag så ni får hålla till godo tills imorgon!!!

I'm confused, distracted and a little more but what I do not know ....


Hade bra!!!

// Fredrik

Lady hear me tonight!!!

Ohoj nu skålar vi med oboy är nog min nya hälsning haha :)
Ja denna dagen har varit ganska lång och utdragen men det var nog bara för man var på kurs idag! Det är ju jättesvårt att sätta på en ugn som man bakar i ;) haha IQ badboll eller? :) Men jag fick lära mig något annat också, hur man ska använda glasyr och annat smått och gott för att locka kunderna till att köpa ens kakor! Ganska kul men jag lär inte äta kakor eller liknande på ett tag :P hahaha :D Men vi blev bjudna på mat och lite annat och det var en riktigt trevlig kursledare vid namn Andréas vilket jag fick som en chock men ja han var trevlig, han kom från Östersund och undrade om jag hade danskt blod i mig pga min grötiga skånska, mohaha sa jag och nej jag är en redig skånepåg för jävern haha :D Där fick han svar på tal!! Men jag kan ju inte klandra han för jag har ju fått det grötiga från morfar för det har ju inte varit längden jag har fått ;) Haha nu vågar han vara kaxig morfar när han är cirka 95 mil ifrån :) Nä nu ska jag inte göra morfar sur på mig, han är ju go ändå!! Det är väl som man brukar säga att storleken spelar ingen roll utan det är innehållet som är det viktiga!! :)

Snackade med mor min innan och ska tydligen PISKA SKITEN UR Johan på badminton och vilket jag tror hon gör, för när jag pratade med mor så hörde jag Johan skratta som en liten fjolla i bakgrunden och där av mitt nya namn till han är Johan"Fjollan"Francke haha :), Han håller ju på Chelsea så det gör ju inte saken bättre för han!! GLORY GLORY MAN UTD :D!!!!!

Bilder kommer som det ser ut nu imorgon så att ni får se hur det ser ut :)

Nä nu ska jag se en film!!

Hade bra så hörs vi imorgon!!

// Fredrik (Glidaren från Skåne) ;)

A dream...

Ja då sitter man här hemma igen, har handlat lite och sånt idag, måste ju se till att man har saker när man behöver det :) Ganska trött idag, fast jag har sovit bra, men man har väl sina dagar där man är trött, ja jag har ungefär 500 meter till jobb om man går på vägen men går jag rätt up så har jag 150 meter kanske, så det är inte så farligt och bilder kommer så fort jag hittar sladden till kameran och köper batteri till den haha :) Varje gång jag ska köpa det så glömmer jag batteri till den, men ja jag ska komma ihåg det!! :)

Visst man ska inte räkna ner men känns som om det kommer gå snabbare när man gör det och jag njuter verkligen av att vara här uppe men samtidigt längtar man hem ju, jag ska bo här i 5 månader och man saknar er lite, men visst det är som ni säger att ni finns kvar men det är närheten man inte har nu! Men det löser sig nog!!

I dream about you every night, I see you evertime i close my eyes..

Nä nu ska jag göra något annat!! :)

Hade bra!

// Fredrik

I follow, you´ll go!

Ja just nu sitter jag i min stuga och njuter av god musik och lite sällskap som består av mig själv och mörkret utanför :) haha! Ja dagen har varit bra och allting gått som det ska och jag längtar bara tills imorgon! Det är sjukt skönt här uppe men man längtar ändå hem till allt där hemma och till Lillskiten Kajsa! :) Men känns som tiden här kommer gå snabbt som attans! Men jag tänkte jobba så mycket jag kan så att man har ett kapital när man kommer hem och jag ska antagligen sätta mig och plugga då om jag inte hittar något jobb som jag trivs med!! :) Men jag har inte riktigt bestämt mig än.. Det kommer väl senare! Men jag känner att jag saknar er där nere ännu mer nu, det är klart att det kan vara skönt att komma bort och vilket det är men sen är det så att jag har alltid haft nära till er där nere men har inte det nu, men jag kommer hem igen! Den 2 eller 3 maj har jag planerat att jag kommer hem igen!

Men en dag i taget så blir det bra!!

156 dagar kvar ungefär tills jag kommer hem :)

Even the best fall down sometimes, even the wrong word seems to ryhme but somehow I find you and I collide!!

Saknar dig Kajsa<3!

Hade bra!!

// Fredrik

I`M F*CKING HERE!!!

Ja jag är framme i Björnrike där jag ska bo nu i cirka fem månader!! Är fruktansvärt glad att jag är här för jag får äntligen lägga lite mer tid på mig själ!! Det kan verkligen behövas emellanåt! Men jag kan ju säga att jag är verkligen kär i detta landskap, tänk er att ni ser bara bergstoppar var ni än tittar som är täckta med snö och skog åt alla håll!! Jag ÄLSKAR verkligen detta, vakna varje morgon och se hur vit det är ute!!

Men nu ska jag gå och göra något annat!!


Tack för alla kommentarerna!! Det värmer att läsa :)

Kommer lägga in lite bilder senare idag eller imorgon :)

Hade bra!!

// Fredrik

Sista natten innan allvaret!

Ja nu sitter man här sista natten innan man ska börja gå upp tidigt och jobba, hur känns det frågar jag mig själv, och svaret tar tid innan jag får fram det! Fan vad detta ska bli fruktansvärt äckligt j*vla skönt och roligt!! Men sen samtidigt tänker jag på det jag har lämnat där hemma, det känns jävligt tomt inombords, saknar verkligen allt där nere just nu, men jag gör detta för min engen skull nu, för att jag ska komma tillbaka och må bra!!

Ja Morfar, du är allt en skogsmulle!! ;) Haha men jag måste hålla med dig, det är underbart med natur!! Känns befriande att vara nära en sådan här natur!! Tack så mycket Birgitta och mormor :)

Nä jag kanske har gjort att av dom bästa valen i mitt liv men kanske även ett av dom sämsta men det återstår att se!! Att lämna något som dig hemma var det dummaste jag gjort men jag hoppas verkligen att vi ses när jag kommer hem!!

Nu ska jag göra något annat innan man skriver något som är för deppigt!!

Hade bra allesammans!!

// Fredrik

Fredag i Sunne!

Ja vad ska man säga idag! Endast 5 dagar tills det är dax att börja jobba! Jag längtar något fruktansvärt och är verkligen laddad för att jobba!! Tack för kommentarerna Mormor, Morfar och Birgitta, det är kul att ni läser!! :) Just ni ligger jag och kollar på film och snart är det dax för att köpa lite vin till kvällens mat och kvällensmys!! Det är riktigt skönt att komma till en stad där ingen känner en och man träffar nytt folk som ser förvånade ut när man pratar med sin bredda Skånska!! Men ja jag älskar det!!
Konstigt nog har jag ingen hemlängtan alls, det är helt tomt med det, men ja vem längtar hem till något som bara har gett en dåligt humör och dåliga stunder, men det är klart att man saknar familj och vänner! Ni är verkligen saknade men jag vet att ni kommer vara kvar där när jag kommer hem och om inget annat är ni allitd välkomna upp till mig i Bjrönlinden som mamma brukar säga :) Undra om mor läser här annars får ni se till att hon gör det!!
Kan ju säga att jag bor nog i fel landskap :P, Att bo så här nära skogen och detta landskapet gör mig så full av energi och glädje så det är inte sant!! Det kan vara bra om man tar med sig det hem sen!!

Men nu ska jag gå och göra något vettigt!!!

Hade bra!

// Fredrik!

Into your loving arms..

Torsdagmorgon i Sunne, har faktiskt sovit gott men har ändå börjat tänka på hur alla har det nere i Skåne!! Jag hoppas verkligen att ni alla har det bra! Jag har börjat tänka mycket på att om man nu får jobb i den stora butiken i sommar uppe i Vemdalen, då kommer jag ju bara hem i 3 veckors tid men ja vi tar det om det kommer. Jag gillar faktiskt att inte vara i Skåne längre, känns så befriande och skönt att slippa allt som är dåligt och som bara skadar en men man saknar ju allt det bra med Skåne!

Nä nu är det inte många dagar kvar tills jag börjar mitt liv där uppe, det börjar kännas i kropp och sinne! Men jag orkar faktiskt inte skriva mycket mer här idag!!

Ska ut och springa nu så hörs vi sen!!

Hade bra allesammans!!

// Fredrik

RSS 2.0